Kultur i Natur på Odensjön i Röstånga, musikaliska stämningskvällar i skymning

Kultur i Natur på Odensjön i Röstånga arrangeras av

Röstånga Turist- och Hembygdsförening (www.rthf.se)

i samarbete med Röstångasvingarna, Röstångagymnasterna,

Röstånga Idrottssällskap, Hemvärnets Intresseförening, Naturvårdsverket och

Räddningstjänsten i Svalövs Kommun.

 

 

Om Kultur i Natur..

Det var en gång en sägenomspunnen sjö och några driftiga lokala förmågor och artister som genomförde en stämningsfull konsert...

 

Året var 1993 med en liten publik på tvåhundrafemtio personer som vardera betalt femtio kronor. Med minustecken i redovisningen som vägdes upp av mycket positiva omdömen blev ambitionerna större. Vi valde en onsdagskväll i mitten av augusti med anledning av Odens dag och den trollska skymningen som skulle lysas upp av hundratals marschaller och facklor.

 

Kultur i Natur är namnet på dessa fantastiska konserter som numera vuxit till tre kvällar med vardera niohundra personer i publiken. Vi har nu haft några av Sveriges främsta artister, som alla uttryckt sin beundran för den underbara platsen och den fantastiska akustiken.

Naturen Odensjön bjuder, har inspirerat många långt tidigare, såsom våra skånska skalder Anders Österling och Gabriel Jönsson. Inspirerats har också de välkända film och revyskaparna Hasse och Tage som i Röstånga skrev sitt första filmmanus samt Röstånga kyrkokör och Lundastudenter som ofta sjungit vid sjön.

 

 

Hjärtligt välkomna till Kultur i Natur.

Kultur i Natur på Odensjön i Röstånga

Arrangör: Röstånga Turist- och Hembygdsförening

i samarbete med Räddningstjänsten, Hemvärnets Intresseförening, Vuxenskolan, Naturvårdsverket, Svalövs Kommun samt föreningar i byn.